Bygdefiber

Dersom Viken Fiber skal bygge ut fiber i et område, er det viktig at mange i nabolaget er interessert i fiberbredbånd. Desto flere som melder sin interesse, desto større er muligheten for at vi bygger nettopp der du bor.

For at det skal bli økonomisk forsvarlig å sette i gang en fiberutbygging i et område, er det nødvendig med et tilstrekkelig antall bestillinger. Dersom det finnes ildsjeler som brenner for fiber til sitt nabolag, kan det være et tips å undersøke fiberinteressen med naboene. Ved stor interesse fra et boligområde gjør vi et overslag for å se om en utbygging er mulig.

Bygdefiber forutsetter et betydelig lokalt engasjement, først gjennom at initiativet kommer fra lokale interesser, dernest gjennom økonomisk spleiselag og dugnadsinnsats. I tillegg forutsetter det at lokale interesser er pådrivere og tar en sentral posisjon for å få realisert de enkelte prosjektene, for eksempel ved at det engasjeres et gravelag, det utføres håndgraving, legging av rør, transport m.m.

Det må etableres et lokallag med en kontaktperson som er kontaktleddet mellom lokallaget og Viken Fiber. Lokallaget må undersøke om det er et ønske i bygda til å gjennomføre en slik dugnad, og skaffe en kundeoversikt før planer utarbeides. Det må påberegnes en økt etableringskost, men den kan reduseres
ved for eksempel at lokallaget står for graving av grøfter. Ved en eventuell beslutning om oppstart av prosjektet, vil en entreprenør stå ansvarlig for prosjektgjennomføringen og det teletekniske arbeidet.

Mer informasjon om prosessen rundt bygdefiber kan du lese her

Les også

Nå kommer fiber'n til Hof

På Efteløt, utenfor Kongsberg, arrangerte innbyggerne dugnad for å få fiberbredbånd i bygda. 

Meld din interesse for bygdefiber


Jo flere som melder interesse for fibernett i området, jo større sjanse vil det være for at området bygges ut. Vi vil ikke klare å tilfredsstille alle, men du kan være trygg på at vi jobber for å bygge fibernett til så mange husstander som mulig.

Ønsker du fiber der du bor - meld din interesse ved å fylle ut skjemaet nedenfor og tips gjerne naboen om å gjøre det også. Vårt interesseskjema er uforpliktende både for deg og for oss.

Vi oppbevarer informasjonen om deg for å vurdere ytterligere utbygging av fiber der du bor. Denne informasjonen vil vi slette dersom du informerer oss om at du ikke lenger er interessert. 
Unngå sensitiv informasjon.
Husk at du ikke bør oppgi informasjon som inneholder sensitive personopplysninger, som sykdomsinfo, opphold på institusjon, oppholdstillatelse på grunn av beskyttelse eller opplysninger om straffbare forhold. Dersom vi trenger slik info for å behandle saken, ber vi om dette senere.

 

 

*
*
*
*

 

Bygdefiber ble redningen for denne bygda. Se hvordan her:

Sjekk om du kan få lynraskt fiberbredbånd

Vi leverer morgendagens infrastruktur – fiber som gir deg suveren hastighet og full frihet for hele familien til å strømme tv, surfe, spille og laste ned.