Slik utfører du egeninnsats

Vi ønsker en effektiv oppkobling i ditt nabolag slik at du og dine naboer raskest mulig kan ta i bruk våre tjenester. For å klare dette, er vi avhengig av at du utfører egeninnsatsen i løpet av kort tid etter at du har fått det oransje røret lagt til din eiendomsgrense. 

 Det er ikke vanskelig og tar heller ikke så lang tid, men det kan være lurt å ta en titt på både filmen og veiledningen før du setter spaden i bakken.

 

Her kan du se film hvordan det gjøres

 

 

 

 

Slik gjør du det:

Steg 1

Start med å rulle ut det oransje rører på bakken og legg det der hvor du vil grave, helt frem til husveggen. Legg igjen rørkveilen her, ikke kapp røret. Montøren sørger for å tilpasse dette. 

Steg 2

Grav en grøft som er ca 30 cm dyp. Skal du grave langt, bruk en smal spade, da går jobben raskere unna. 

 

Steg 3

Når du er ferdig å grave, rydder du grøftebunnen for steiner. Deretter plasserer du det oransje røret i grøften. Pass på at det ikke bli knekk på røret, det må ikke krummes mer enn omkretsen på en CD-plate

Steg 4

Fyll grøften med samme massen som du gravde opp. Er det mye stein i massen, kan du legge sand eller hagesingel under og over røret. 

Steg 5

Når røret er gravd frem til husveggen er din egeninnsats ferdig! Vår montør tilpasser røret og fører dette inn i en utvendig grensesnittboks. Fra denne boksen vil det gå en tynn fiberkabel til der du ønsker din hjemmesentral plassert. Montøren kobler så fiberen til hjemmesentralen. 

Viktig informasjon for plassering av hjemmesentral

Viken Fiber monterer en hjemmesentral med WIFI hvor ledningene til tv-dekoder, datapunkter og eventuelt telefon skal kobles til. Les mer om hvor viktig plasseringene av hjemmesentralen er for at du skal få best utbytte. 

Mer om hjemmesentral og plassering

Her kan du følge fremdriften for ditt område

 

Sjekk om du kan få lynraskt fiberbredbånd

Vi leverer morgendagens infrastruktur – fiber som gir deg suveren hastighet og full frihet for hele familien til å strømme tv, surfe, spille og laste ned.